Elchocksbehandling eller elbehandling (ECT) är inte för patientens väl


elbehandling-ECT

”Jag har som sjuksköterske-elev själv sett ECT-behandling och som ung människa var jag otroligt skakad och skrämd efteråt. Jag hade till och med mardrömmar om det! Det var det otäckaste jag varit med om. Jag trodde att patienterna skulle dö av det. Det kändes så grymt.

Jag tycker att ECT-behandlingar är på samma nivå som 1700-talsbehandlingarna koppning och åderlåtning. Det är som att man inte kan uppskatta och förstå hur sinnrikt vår kropp är skapad och speciellt vår hjärna. Till skillnad från på 1700-talet vet man nuförtiden mycket mera om hur hjärnan fungerar. Just därför borde man ju inse att det är ungefär som att ge sig på en bilmotor med yxa för att se om den kommer att gå bättre.

Elchocksbehandling eller elbehandling är ett experiment

ECT är ju en behandling helt utan mänsklig kontroll. Man släpper på strömmen och hoppas på det bästa. Det är verkligen experiment på människor utan minsta insikt om följderna. Detta bevisas ju av de många olika biverkningarna, som människor upplever efter behandlingen.

Elektroderna sätts utanpå huvudet, men även om man vet det rätta området (?) så är det ju inget som mäts ut med någon sorts precision, när elektroderna sätts på patienten.

Den elektriska strömmens utbredning i hjärnan är ju omöjlig att förutsäga, eftersom varje människa är olika skapad. Elektrisk ström är oförutsägbar i ett media (hjärnan) som har egna elektriska impulser, vilka också påverkar riktningen av den elektricitet som kommer utifrån.

Mitt sunda förnuft och min känsla säger mig att psykvården i stort och ECT i synnerhet är metoder, där patientens väl inte är medräknat.”

Sjuksköterska om elbehandling eller ECT-behandling

Se vad fler sjuksköterskor säger om elbehandling (ECT-behandling)

Hundratals vittnesmål på skador från elbehandling (ECT)

  • Se hundratals vittnesmål mot elbehandling (ECT)
  • Sjuksköterskor om elbehandling (ECT)
  • Filmade intervjuer med drabbade av ECT
  • Varför kan elbehandling (ECT) ibland tyckas fungera?
  • Artiklar och vetenskapliga studier mot ECT
  • Har du fått skador av elbehandling (ECT)?

    Hjälp andra genom att anmäla eller berätta din historia!

    Anmäl skador från ECT eller berätta din historia.